|
•
|
|
|
Aug 19, 2010 | 12:33 |
|
|
האם מישהו יכול להפנות אותי למורה שאקואצ'י בארץ אם יש אחד כזה?
תודה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 24, 2010 | 17:44 |
|
|
היי שמי סימה ויצא לי לראות את השלווה דרך המורה שלי ,הדרך בה הוא ניצב מולינו בשעור רגוע ונינוח לאחר יום עבודה ארוך ..ועדין להיות סבלני ונינוח מולינו לזו אני קוראת שלווה.אך בעצם מגיעים ליהיות במקום כזה ממוקדים?? אני קוראת כל מיני כתבות ומאמרים וצמאה לעוד אז שתפו אותי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 07, 2010 | 01:08 |
|
|
היי סימה..... אם אין לך בעיה עם קצת אנגלית אז יש ספר ששופך אור על הזן בצורה מצוינת וברורה(יחסית לדיבורם הפרדוכסלי של הזן מאסטרים), הוא נקרא zen mind beginners mind של מאסטר סוזוקי שונריו, תוכלי למצוא את הספר באתר scribd.com, האתר הוא חינמי לחלוטין, כל מה שתצתרכי לעשות הוא להירשם. תוכלי גם למצוא המון הרצאות של אותו המאסטר אם פשוט תכתבי בגוגל suzuki roshi אבל לדעתי האישית עדיף להתחיל מהספר. יש לו עוד ספר שנקרא not always so שגם אותו תוכלי למצוא באותו האתר .
מקווה שעזרתי
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 02, 2010 | 15:06 |
|
|
שלום לכולם,
לפני מספר שנים תרגלתי זן, ואחר כך הפסקתי מסיבות שונות. לאחרונה נחשפתי לבודהיזם הטיבטי, כפי שהוא נלמד בארץ ע"י לאמה דבורה. בתוך הלימוד קיימים פרשנויות והסברים לסוטרות, כולל סוטרת הלב. ההסברים שניתנים למהי ריקות הופכים את הסוטרה למובנת ובהירה, בעוד בזן אני זוכרת שמתרגלים צ'נטינג איתה אך ללא שום הסבר. אני חשה במילכוד. אני מאד נמשכת ללימוד בודהיסטי היום, ורצה לבחור דרך לתרגל. מצד אחד אני נמשכת לפשטות חסרת הגינונים של הזן, וקשה לי להתחבר לטקסים ולגורואיזם הקיים כחלק חשוב בבודהיזם הטיבטי. מצד שני אני זקוקה לקריאה והבנה של חומר, וזה לא קיים, מניסיוני המועט בזן, או שאני פשוט לא יודעת.
כתוצאה מכך אני די סובלת, מחפשת ואבודה.
האם יש מי הקוראים שיכול לשפוך קצת אור על הניגוד שבין הזרמים הללו?
שרי
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 02, 2009 | 11:46 |
|
|
לאחרונה נהייתי מודע לכך שתודעתי נעה בין גירויים שונים ביום יום או במשך ישיבת הזה-זן. אני מתרגל מדיטציה כבר 5 שנים ומתוכם 3 שנים זה-זן. המיינד שלי כל הזמן מחפש מה לעשות ואני יכול להביא את עצמי לכדי ריכוז במה שאני עושה אך הוא כל הזמן מחפש את הדבר הבא... במבט לאחור אני שם לב שיש לי הרבה תחומי עיניין אבל אף לא אחד עיקרי חוץ מהתרגול של המדיטציה, מתוך הסיבה הזאת.
אשמח להכוונה בעיניין.
באהבה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 12, 2009 | 13:01 |
|
|
אורי הי,
אתה יכול לספור כמה גירויים מופיעים הזמן ישיבה?
יובל
|
|
|
|
|
|
•
|
| כמו כדור על מים סוערים
|
אורי |
|
|
Aug 13, 2009 | 14:22 |
|
|
כדור מים על מים סוערים מתאר את זה בצורה יפה
במשך זמן מה המיינד התנהג כך אבל בסופו של דבר זה בא והולך
המצב הזה פשוט ליווה אותי בשבועות האחרונים
אבל שוב אני לומד שזה רק המיינד וצריך לתת לו להיות ולעבור
תודה
אורי
|
|
|
|
|
|
•
|
| כמו כדור מים על מים סוערים
|
אורי |
|
|
Aug 17, 2009 | 10:52 |
|
|
לא נסיתי לספור אותם במהלך הישיבה (האם עליי לעשות זאת?)
הגירויים לא נחים, המחשבות באות והולכות.
ישנם ימים שאני בשלווה עם עליית המחשבות אין להם אחיזה בי ואין שאלות
וישנם ימים שאני שואל את עצמי מתי ימאס להם לעלות שוב ושוב
ישנם גם ימים שהמחשבות מעטות ביותר
האם זו שאלה של כח רצון להיות חזק יותר מהמחשבות?
בדרך כלל השאלות הללו עולות במדיטציית הבוקר שאז המיינד פחות מרוכז.
תודה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 18, 2009 | 13:04 |
|
|
אורי הי,
התהליך בתרגול מאפשר לך להפריד את עצמך מהגירויים ולאט לאט להפנות את תשומת הלב פנימה לדבר שחווה את הגירויים הללו. כאשר זה קורה זה כבר לא כל כך משנה אם יש או אין גירויים. בעולם הבודהיסטי מכנים זאת: " העיניים מתהפכות או מסתובבות פנימה". אין כאן שאלה של כוח רצון אלא של הרגל חדש שנוצר דרך התרגול.
|
|
|
|
|
|
•
|
| תודעה לא מיושבת מה2/8
|
מיקי |
|
|
Sep 02, 2009 | 17:22 |
|
|
היי
שמי מיקי, קראתי את מה שכתבת
מנסיון אישי ,כדאי ללוות בראיה מבחוץ את התופעה שאתה מגדיר כ"מחפש את הדבר הבא"
כל עוד אתה אני או מי שלא יהיה נמצאים במקום שאולי אנחנו מפספסים משהו התודעה תמשיך לייצר את הדבר הבא
ברגע שמסתכלים על התופעה און ליין היא כאילו או אולי לא כאילו מתפוגגת
חוות דעתי מנסיוני האישי , לא מעבר
ימים שמחים
מיקי
מיקי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 02, 2010 | 08:11 |
|
|
אני מתרגלת , ומתוך נסיוני תגיד את המנטרה בלי הפסק זה יכול לעזור..
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 24, 2009 | 14:59 |
|
|
שלו למנהלי הפורום!
אוקיי, הגעתי לכאן. אני חדשה ומתעניינת. כל מה שקראתי באינטרנט אודות תורת הזן הביא אותי לחשיבה שאולי זו הדרך לשלווה הפנימית שחסרה לי לאחרונה. הבעייה שאין לי מושג איך מתרגלים ועל מה חושבים בזמן התרגול? עזרה?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| זן לעומת שיטות אחרות- צריך הבהרה
|
shay1904 |
|
|
Oct 15, 2009 | 22:36 |
|
|
שלום וברכה,
יש לי שאלה ואשמח לקבל תשובה מפורטת כי נושא זה מעסיק את המיינד שלי כבר הרבה זמן.
כל שיטות התרגול מטרתם הסופית היא להביא את המתרגל להארה, שחרור,חופש,אי היצמדות לעולם התופעות...
אחלק את שאלתי לשתי חלקים:
- האם הארה בדרך הזן שונה מהארה בדרכים האחרות כגון דרך הטנטרה, דרך האדוויטה וכו
אני שואל זאת מכיוון שבזן מתארים הארה כמצב שהמיינד הופך כאילו למראה, בעוד שבדרך האדוויטה מתארים הארה כחוויה נפלאה של מיזוג עם האחד ובדרך הטנטרה מתארים זאת כ: מציאות נעלה שבה כל אטום רוטט משמחה ומוחזק באהבה...........
- בשיטות אחרות כגון הטנטרה מתרגלים מפתחים לעיתים יכולות על טבעיות כלשהן. אני יודע שיכולות על טבעיות הן לא המטרה של הטיפוח הרוחני והן לא בהכרח מביאות לשחרור (לעיתים אפילו להצמדות יתר)
אך שאלתי היא: אם בשיטות האחרות אנשים מקבלים יכולות מסויימות שאנשים שמתרגלים זן לא מקבלים
האין זה אומר שההארה שלהם יותר גבוהה מההארה בדרך הזן?
לבודהידארמה שהוא אבי הזן היה יכולות על טבעיות. האם זה אומר שההארה שלו הייתה גדולה יותר משל מאסטרים של זן בימנו שלא מפתחים יכולות כאלו?
תודה רבה וסופ"ש נעים
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 18, 2009 | 12:54 |
|
|
שי שלום,
ישנו משל חביב בזן לגבי הארה: הדבר משול לדג ששוחה באוקינוס ושואל מה זה מים? ההארה היא ההבנה הסופית והמוחלטת שאתה והעולם סביבך אינם נפרדים. ניתן לתאר זאת בדרכים שונות, אבל כולם מסכימים שמדובר במהפכה הכרתית. המתקשרת לשינוי באופן שבו אתה רואה דברים. זה די מהפכני לראות דברים באור אחר, למרות שלמעשה, שום דבר לא השתנה. אולי, ניתן לתאר זאת בגישה קצת יותר ארצית, נגיד שחיפשת את המפתחות לבית שלך. אנו מחפשים אותם בכל הבית הופכים כל מגירה עד שלפתע אנו רואים שהמפתחות היו שם על השולחן, מול העיניים שלנו, כל הזמן. באותו רגע יש לנו מהפכה בהכרה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 28, 2009 | 11:49 |
|
|
שלום,
רציתי לשאול האם אפשרי לקבל עותקים מהתמונות שצולמו מהסדנה.
תודה ותודה לכולם על סדנה נהדרת.
אורי רדו
|
|
|
|
|
|
|
|
|